klart.se



söndag 30 augusti 2009

Visning Villa Kalmar

090829: Igår var vi på en visning av ett Villa Kalmar. Ett av Smålandsvillans hus som vi tycker bäst om. En 1,5 plansvilla med inredningsbar övervåning. Det var ett så otroligt fint, ljust och hemtrevligt hus. Nu är vi ännu ännu ännu mer sugna på att få bygga!

Möte på banken

090817: Första dagen på jobbet efter 4 veckors semester. Kl 17:00 hade vi möte på Swedbank där vi fick information om hur allt med lån osv fungerar när man bygger nytt. Vi fick med oss information om allt möjligt hem. Lånekostnader, försäkringar mm. Allt gick bra på mötet och vi har även fått ett lånelöfte efter det. Känns otroligt roligt och spännande nu.

Möte hos Smålandsvillan

090814: På vår sista semesterdag var vi till Smålandsvillan för ett besök i fabriken och för att få en kalkyl. Det var otroligt spännande att få se hur husen byggs och att få gå in och kolla i modulerna. Detta gjorde oss såklart ännu mer sugna på att bygga hus. Säljaren ordnade även med att boka en tid hos en av "deras killar" på Swedbank. För att eventuellt ordna ett lånelöfte åt oss.

Husföretag

Smålandsvillan är väl det husföretag vi gillar mest just nu. Det finns såklart otroligt många andra bra företag, men vi valde att hålla oss till några av de "billigare" alternativen. Några av dom vi kollat upp lite mer är Älvsbyhus, Björklidenhus och LB-hus. Sedan har vi fått hem kataloger från många många fler.

Vi drömmer om hus

Det hela började nog på riktigt i våras. Då vi började känna hur mycket vi faktiskt längtar efter att få bo i ett eget hus. Spanat runt på Hemnet har man väl gjort längre än så men nu börjades det kollas mer på riktigt. Gamla hus, vissa fint renoverade, andra inte. De man tycker om kostar oftast närmare 2 miljoner, men då kanske man inte gillar golvet de lagt in i sovrummet, träluckorna de valt i köket eller den fula bården i det annars fina nykaklade badrummet. Vi känner att det är väldigt onödigt att betala 2 miljoner för ett renoverat hus som inte ens är våran stil. Därför började vi istället fundera på att bygga nytt!

Monica har läst igenom allt hon kan hitta om att bygga hus och spanat igenom flera hundra trevliga husbyggar-bloggar. Visst kan vi hitta ett gamalt hus att bo i, kanske bara behövs lite renovering för att trivas riktigt bra. Men vi känner att vi hellre vill bygga vårat eget hus.

Vi har skapat denna blogg för att vi hoppas på att snart kunna bygga vårat drömhus. Om det kommer att ta 1 år eller mer för att få den drömmen uppfylld ska vi snart ta reda på.