klart.se



tisdag 30 mars 2010

Nybyggnadskarta

Idag var vi på SMV:s kontor och placerade in hus + framtida garage på tomten på en nybyggnadskarta. Detta ska i förlängningen, tillsammans med husritningen som Smålandsvillan upprättar leda till en bygglovsansökan som ska skickas in till kommunen.
Det tog inte ens 3 veckor för nybyggnadskartan att komma. Vi hade räknat med någon månad, då det verkar vara rätt vanligt om man läser på andra husbloggar.

Imorgon kommer mäklaren och fotograferar vår lägenhet. Det är lika bra att börja med försäljning av den redan nu, då vi om vi har tur får flytta in i vårt alldeles egna hus i oktober/november. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar att få den såld.
Vi har städat och städat, hyrt ett extra förråd och städat lite till. Helt otroligt vad mycket prylar man drar på sig!
Nu är lägenheten fin i alla fall och den sista putsen ska läggas imorgon, sedan får vi pusta ut över påsken... eller ja, vi fick med oss materialkataloger hem från SMV som vi ska bläddra i, men det är ett delikat problem. ;)

tisdag 23 mars 2010

Bilder på tomten

Ja, där huset ska stå alltså, inte den tjocka gubben som kommer fram på julafton.

Längst in mot skogsdungen ska vårt fina hus stå!

måndag 22 mars 2010

Handpenning

I fredags betalade vi handpenning 25000 kr till Smålandsvillan och i helgen har vi börjat rensa och sortera inför försäljning av lägenheten. Vi har hyrt ett förråd som vi kan börja frakta grejer till redan nu, om vi får lägenheten såld innan vi får tillträde till huset måste vi hitta ett annat boendet ett tag och kanske magasinera alla möbler.

torsdag 18 mars 2010

Färgkombination

Det är mycket som ska bestämmas med tillval, färger och allt vad det är. En färgsättning på huset som vi har funderat på är den här, vit fasad med röda takpannor. Det känns tidlöst och som att det passar in bra där huset ska stå.

3D

Nu när vi vet vilket hus vi har tänkt bygga och på vilken tomt det ska stå så började det spanas efter 3D-verktyg för att planera huset mer visuellt.
Här kommer ett första utkast på hus med garage och en jättealtan!
Två bilburna besökare har vi visst också. ;)
Jag lär mig fortfarande programmet och räknar med betydligt snyggare 3D-modeller framöver.

Äntligen, nu ska vi bygga hus!

Det var läge sedan vi skrev på bloggen. Men nu, äntligen, ska vi bygga hus. Det känns helt overkligt. Vi skrev på entreprenadkontraktet den 10 mars så nu väntar vi bara på nybyggnadskarta så vi kan ansöka om bygglov.