klart.se



torsdag 22 juli 2010

Tomtägare

Nu är vi tomtägare! Inte lagfarna ägare ännu men det skulle bara ta några dagar sa banken. Så nu måste vi börja planera för garagebygget. Fler papper ska skickas in för godkännande av kommunen, fasadritningar osv... Vi kommer att bygga ett dubbelgarage, ca 7x10 meter.

måndag 19 juli 2010

En vecka till semester

18 veckor tills huset kommer!

fredag 16 juli 2010

Tomtköp och räntesäkring

På tisdag till veckan är det äntligen dags för tomtköp och räntesäkring. Vi tänkte binda en del av lånet på fem år. Mer än så har vi inte hunnit bestämma än. Det är väldigt svårt att veta vad som kommer hända med räntorna i framtiden. Efter det kanske vi ska åka och skåla med en flaska champange på vår alldeles egna mark? :)

onsdag 14 juli 2010

Byggsamråd inställt

Tyvärr blev mötet idag inställt pga sjukdom. Vi ska få en ny tid så fort som möjligt men det kan bli svårt såhär mitt i semestertider.

(bild från mellby.com)
Tanken är att vi ska börja bygga ett garage redan innan huset kommer, i slutet av sommaren tänkte vi sätta igång, med hjälv av pappa. Vi väntar även på att få köpa tomten, kanske redan nästa vecka? Huset kommer på torsdag vecka 47!

måndag 12 juli 2010

Byggsamråd

På onsdag kl 13:00 ska vi på byggsamrådsmöte hos Smålandsvillan. Det är ett möte mellan kommun, kvalitetsansvarig, Smålandsvillans byggledare och byggherren (vi). Det ska bli spännande!