klart.se



lördag 25 december 2010

Nu har vi sovit i huset i tre nätter

När man tänker efter känns det helt underbart att äntligen få bo här. Men saken är att man knappt hunnit tänka efter och känna. Det har varit full rulle sedan i onsdags.

På onsdag åkte vi ner till Sundsvall till kl 8 och hämtade en av lastbilarna. Fyllde upp den och ställde vid huset. Efter det var vi tvungen att köpa en stege eftersom sotaren skulle komma morgonen efter för att besiktiga kaminen. Vi hann precis i tid till slutbesiktningen kl 13. Kl 14:30 hade vi nycklana till vårt nÿa efterlänktade hus.

De anmärkningar som upptäcktes på slutbesiktningen var... dåligt spacklat bakom tapeten i några rum. En liten liten buckla på frysen. Barnsäkerhetsspärr fattas på kökslådor. List ovanför diskbänk saknas eventuellet?! Sedan så är inte vårt hus helt färdigt på utsidan. Verandan ska justeras på höjden. Grundplintarna är för låga. Lite dörrfoder saknas, färgförbättringar, ett trasigt fönsterbläck ska bytas... det är nog något mer som jag glömt men inget allvarligt, men visst är man besviken på att de inte är helt klar än.

Första kvällen höll vi igång till kl 22. Tack alla underbara vänner och pappa som hjälpte oss. Tack vara er gick alla snabbt och smidigt :) Senare på kvällen/natten när jag, Monica, skulle duscha märkte jag ett fel på duschen. Det fanns endast iskallt eller skållhet vatten att välja på. Morgonen efter kom snabb hjälp efter vi ringt och sms:at byggledaren. Vattnet visade sig vara felkopplat från fabrik så nu har vi blandaren tillfälligt upp och ned så den fungerar. Problemet fixas i mellandagarna.

Igår var vi hos min syster med familj och firade jul så det blev inte mycket till upppackning. Men nu är iaf alla våra saker på plats (Martins mamma kom med det sista igår) och det är tur att vi är ledig alla mellandagar (dagar på dagar på dagarna) så vi har god tid på oss att få ordning.

Idag bär det av på mellandagsrea i hopp om att få ta i disk och tvättmaskin (och en ny tv till Martins mamma).

Hoppas alla får en trevlig juldag :)

3 kommentarer:

  1. Stort grattis till huset, tråkigt med anmärkningar, men inget super allvarligt ändå. Vi väntar fortfarande på slutbesiktning men den sker troligtvis Tisdag. Man längtar ju så grymt mycket efter att få flytta nu att man snart spricker :)

    God fortsättning på julen.

    // Mickaela

    SvaraRadera
  2. Hej. Kul med er inflyttning.

    Vi tänkte också köpa tvätt- och torkmaskiner nu i mellandagarna. Har ni hittat något bra?

    /Magnus

    SvaraRadera
  3. Tack :)

    Vi har fått tag i tvätt och diskmaskin på rea, blev en tusenlapp under budget, vi är nöjda. Ska blogga om det med bilder sedan.

    SvaraRadera