klart.se



tisdag 19 oktober 2010

Disk- och tvättmaskin

Vi valde att inte köpa disk- och tvättmaskin genom Smålandsvillan då det var nästan löjligt höga priser på dom jämfört med att köpa själv.

I köket blir det förmodligen en Bosch SMU50M05SK som ser ut så här:


Anledningen till att det blir en Bosch är för att resten av vitvarorna i köket är rostfria Bosch och man vill ju att det matchar. =)

När det kommer till tvättmaskin är det värre, där har vi ingen aning om vad man ska köpa. Kraven är att den ska vara energisnål, ta minst 8 kg tvätt och gärna inte kosta över 6000:-, har ni några tips på bra maskiner?
Vågar man köpa t.ex. en Hoover eller ska man köpa Elecrolux, Elektro Helios, Husqvarna, Bosch eller Cylinda?

1 kommentar:

  1. Hej! Vi håller också på med ett Kalmar och har nästan samma leveransdatum som er. Spännande att se hur ni tänker och gör.

    Vi har ungefär samma krav som er på tvättmaskin. Minst 8 kg och så energisnål som möjligt. Vi räknar med att tillsammans med matchande torktumlare få betala runt 13'000. Köper man i butik har de flesta maskiner en torktumlare som hör ihop och tillsammans blir de alltid billigare, även om det inte står utskrivet. Sen kan man hitta rätt bra erbjudanden på nätet också. Men det gör det knappast lättare.

    Som jag har förstått det så är det som avgör priset, när kapacitet och energiklass är ungefär detsamma, typen av motor. De finns lite olika typer men principen är ju billigare desto högre ljudnivå och sämre kvalitet. Det är med tvättmaskiner som med allt annat man tittar på i samband med husbygge; en djungel. Vi har inte bestämt oss än.

    SvaraRadera