klart.sesöndag 24 oktober 2010

Nu kan lastbilarna komma hela vägen fram

Igår åkte jag och Monica ner till Allsta igen för att träffa Anders som vi köpte tomten av. Han skulle hjälpa oss att fylla upp en nivåskillnad vid korsningen till vår väg med lite jord för att släpen på lastbilarna med huset ska kunna gena utan att tippa när det är dags för leverans.
Vi passade även på att kapa av en spretande björkgren som eventuellt skulle kunna ta i husmodulerna vid leveransen och skada fasaden. Det gick otroligt smidigt när man kunde åka skopa istället för att klättra på en stege. =)

När det var klart så skulle vi titta till taket vi har byggt till grunden och upptäckte att det var rätt mycket vatten som hade samlats på presenningen. I och med att vi bor där vi bor och det är den tid det är på året så hade vattnet frusit till is och vägde säkert uppåt 5 kg i varje "grop" i presenningen. Vi började med att krypa på spångar för att försöka få bort isen, men insåg att det skulle ta enormt mycket tid, så jag kröp in i grunden och tryckte bort isen underifrån medan Monica plockade bort bitarna när de låg längst ner. Det tog en bra stund och idag har jag en härlig träningsvärk! =P
Nästa gång det har regnat blir det till att åka dit och försöka få bort vattnet istället, då det är betydligt lättare att hantera än 300 kg is.

Vi fick även besök på vår gård! Ett par kom förbi och hälsade och berättade att de hade reserverat tomten bredvid våran och att de i princip hade bestämt sig för att bygga. Kul!

Elen har kommit till byn också förresten! Eller ja, till vår väg och tomt i alla fall! Det tog dock sin lilla tid innan de blev klara. Det är någonting återkommande jag läser på många bloggar, att är det problem med förseningar från något företag så är det Fortum eller som i vårt fall E.ON, alltså elbolagen. Nu ska jag dock inte klaga allt för mycket på det, då de är klara flera veckor innan huset levereras, men jämfört med andra inblandade så har de varit lite långsammare.

Nu har vi i alla fall el, vatten och avlopp, allt som behövs för att kunna bo i huset!

Tyvärr har det uppstått ett par problem med anslutningen till ServaNet, eller problem och problem, men de måste ha ett par tillstånd innan de kan börja gräva och vet inte om de kommer att hinna få de innan tjälen går för djupt. Vi håller tummarna! Annars blir det inkoppling till våren istället.

Här kommer lite bilder och en film på gårdagens arbete:

1 kommentar:

  1. Nu kommer huset snart och sista veckorna bara susar förbi. Vi trivs jättebra i vårt hus och snart kör vi igång med övervåningen.

    SvaraRadera