klart.se



onsdag 6 oktober 2010

Eltel Networks

Först och främst vill jag ge en heads up att en större uppdatering av bloggen kommer om någon dag eller två. Det har hänt en hel del sedan förra inlägget och många bilder som har tagits ska läggas upp.

Åter till titeln på inlägget, Eltel Networks... Efter att ha varit i kontakt med Telia angående att koppla in telefon i huset så fick jag veta att ärendet var vidareskickat till Eltel Networks för offertframställning av en kopparanslutning.
Efter någon dag ringde en tjej upp och ville ha några fler uppgifter och meddelade att anslutningen skulle kosta ungefär 7000:-.
Idag kom offerten från Eltel och de hade gissat sisådär 19000:- fel! 25900:- vill de ha för en anslutning via kopparkabel!

Det blir tack, men nej tack till Eltel och ett varmt omfamnande av stadsnätet ServaNet istället! Där har Andreas Sjölander varit otroligt hjälpsam och sett till att vi får fiber till huset. =)
Detta till en anslutningskostnad av 0:- och en förhöjd månadsavgift under bindningstiden på 60 månader, ungefär som när man får köpa en ny mobil för nån krona då man binder abonnemanget. Totalkostnaden för själva anslutningen blir nästan bara en fjärdedel av vad Eltel vill ha! Och då får vi en 100/100 Mbit/s-uppkoppling och IP-telefoni istället för kopparkabel. Lyxigt att ha "på landet". =P

Som sagt, mer information och bilder kommer inom kort!

1 kommentar: